1920 TKP, Cargill işçilerinin onurlu direnişini selamlıyor

31 Ağustos 2019
1920 TKP, Cargill işçilerinin onurlu direnişini selamlıyor

2018 yılında sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan Cargill işçilerinin işe iade talebiyle başlayan direnişleri 500. gününde İstanbul Ataşehir'de bulunan Cargill Genel Merkezi önünde coşkuyla sürüyor.

Cargill'de işten atılan işçilerin açtığı ve Bursa Orhangazi Adliyesinde görülen işe iade ve sendikal tazminat davasında, mahkeme “işten çıkarmaların ekonomik daralma sebebiyle değil sendikal örgütlenme nedeniyle yaşandığına, işçilerin işe iade edilmesine ve sendikal tazminat ödenmesine karar verdi.

Ancak, Cargill patronunun kararı uygulamak yerine temyize götürmesi üzerine işçiler direnişlerini İstanbul'a taşıyarak, 20 Ağustos'tan itibaren Ataşehir'de bulunan Cargill Genel merkezi önünde direnişe başladı.

Tekgıda-İş Sendikası üyesi olan direnişçi Cargill işçileri tarafından, direnişin 500. günü nedeniyle 30 Ağustos Cuma günü kitlesel basın açıklaması gerçekleştirildi.

Partimiz 1920 TKP (Toplumcu Kurtuluş Partisi) İstanbul İl ve Kadıköy İlçe yönetimleri ile parti üyesi yoldaşlar da direnişçi Cargill işçilerini yalnız bırakmadı.

“Bizimkisi Bir Hak Hikayesi”, “Cargill, Mahkeme Kararlarını Uygula”, “Ekmeğime Dokunma Cargill” ve “Sendikaya Üye Oldukları İçin İşten Atılan Cargill İşçilerinin Onurlu Mücadelesi Sürüyor” yazılı pankartların açıldığı, kitlesel bir katılımla gerçekleşen basın açıklamasında; sık sık “Yaşasın Sınıf Dayanışması”, “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır”, “Cargill İşçisi Yalnız Değildir”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” ve “Birleşe Birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.

Direnişçi işçiler adına Cargill Direnişçisi Yücel Özkan tarafından okunan basın açıklamasında;
“Bir direniş hikayesi olarak başlayıp bugün 500. güne ulaşan Cargill mücadelesi ilk başladığı günkü kararlılığı ile sürüyor ve kazanılana kadar da sürmeye devam edecektir.

Cargill işçilerinin talepleri haklı taleplerdir ve mücadele gücünü de bu haklı taleplerden almaktadır. Haksız yere işten atılan Cargill işçileri taleplerindeki haklılığını da Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde kanıtlamıştır. Cargill işçisinin haklı talebi mahkemenin vermiş olduğu işe iade kararının uygulanmasıdır.

Cargill yönetimi bilmeli ki Cargill işçileri yalnız değildir! Bu mücadele emek dostları ile birlikte zafere yürümektedir ve Cargill işçileri kazanana kadar mücadeleye devam edecektir.

Biz şimdilik ailelerimizden uzakta Cargill Genel Müdürlüğü önünde 24 saat ayrılmadan bekliyoruz. Gece beton üzerine yatıp, gündüz burada oturuyoruz. Ancak bize olumlu bir dönüş olmazsa ne oturacağız ne yatacağız!

Cargill yönetimine işbaşı yaptırılması ile ilgili çalışmaların bir an önce başlatılmasını tavsiye ediyor, mücadelenin aralıksız devam edeceğini basına ve kamuoyuna duyuruyoruz” denildi.

Partimiz 1920 TKP (Toplumcu Kurtuluş Partisi) savaşsız sömürüsüz bir dünyanın kurulması için mücadeleye devam zaferimizin teminatıdır diyerek, “Fabrikalar Kalemizdir” şiarıyla Cargill işçileri ile dayanışmasını sürdürecektir.